Bilgi Bankası

Çocuk Psikolojisi ve Pedagog

Pedagog çocuğunuzun klinik değerlendirmesini yaparak rahatsızlığına göre çocuğunuzu gerekli uzmanlara yönlendirecektir. Örneğin; pedagog çocukta yaygın anksiyete  (anksiyete canlılarda gerilim, sıkıntı, korku ve kaygı hissinin yaşanmasıdır. Örneğin; Sosyal fobi.)bozukluğundan şüphe ederse, klinik değerlendirmesini ve çocuğa uyguladığı psikolojik testlerin sonucunu bir rapor halinde yönlendireceği Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanına gönderirken, çocuğa da terapi desteği verir ve aileyi bilinçlendirir.

Pedagogların rolü anne babalar için önemsiz gibi görülen semptomları değerlendirip, şüphe ettiği bozukluğun tanı ve tedavisi için ailelerin destek alması önemlidir.

Kontrol ve gelişimini desteklemek amaçlı;

Pedagoga gitmek için çocuğunuzun bir sorun yaşması gerekmiyor. Bebeğinizi pedagog rehberliğinde bilinçli bir şekilde büyüterek ilerde oluşabilecek sorunların önlemiş olursunuz. Günümüzde pedagoga gitmek hala bir tabudur. Çünkü aileler, pedagoga sadece çocukları psikolojik problemler yaşarsa gidilebileceğini düşünüyor ve herhangi bir basit konu için bile danışmaya giderse çevresi tarafından çocuklarının psikolojisinin bozuk olarak yorumlanacağından çekiniyorlar. Çocuğunuzun sağlıklı ve mutlu büyütmek için pedagoga gitmek bir çocuk doktoruna gitmek kadar normal ve gereklidir.

Çocuğunuzu bilinçli bir şekilde büyütmek için şu nedenlerle pedagoga başvurabilirsiniz;

  • Pedagoga hamilelik döneminde bebeğin aileye gelişi konusunda, kardeşinin bebeği kabullenme sürecini destek olacak tavsiyeler almak, bebek bakımı ve gelişimi hakkında bilgi almak için gidilmelidir.
  • Doğumdan sonra bebeğin gelişimi ve psikolojisi, oyuncakların seçimi, ailenin bebeğe yaklaşımı hakkında bilgi almak için gidilmelidir.
  • Bebeklik döneminde çocuğun gelişimini takip etmek, gelişimini destekleyecek oyun ve oyuncak seçiminde destek almak için gidilebilir.

Çocuklarda karşılaşılan ruhsal bozukluklar nelerdir?

Uyku bozuklukları, yeme bozuklukları, konuşma bozuklukları, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, öğrenme bozukluğu, davranım bozukluğu, anksiyete bozuklukları…

Çocuğunuzdaki ruhsal ve davranışsal değişiklikleri önemseyerek zamanında pedagoga danışmanız gerekmektedir.

BİZE GÜVENİN
Sağlıklı, Güleç Yüzlü Çocuklar Yetiştirmek İçin Varız!


Web Tasarım: MAS Dizayn

Haber Bülteni

Kampanyalarımızdan ve yeniliklerimizden haberdar olmak için lütfen abone olunuz.